Freddie Mercury

Født 5. september 1946

Død 24. november 1991

Oprindelsesland> Sultanate of Zanzibar, Indien, Storbritannien

Kategorier Musiker, sanger, sangskriver

Følg Freddie Mercury

  • facebook
  • instagram
  • twitter
  • youtube

Websted queenonline.com

Freddie Mercury (født Farrokh Bulsara) var hovedvokalist og sangskriver for rockbandet Queen. Anset for at være en af de største forsangere i rockmusikkens historie, var han kendt for sin flamboyante scenepersona og fire oktaver vokalområde. Mercury trodsede en rockfrontmands konventioner med sin meget teatralske stil, der påvirkede Queens kunstneriske ledelse. Mercury blev født i Zanzibar, tilbragte det meste af sin barndom i Indien, og flyttede derefter tilbage til Zanzibar. I en alder af 17 flygtede han med sin familie fra den racemæssige vold, der prægede Zanzibar-revolutionen og bosatte sig permanent i Storbritannien. Merkur var etnisk Parsi, en del af det zoroastriske religiøse samfund, hvis forfædre flygtede fra Persien til Indien for at undgå forfølgelse efter den muslimske erobring af Persien for over tusind år siden. Med andre ord kan mange mennesker være stolte af at kalde Freddie Mercury for en af deres egne.

I 1970 dannede han gruppen Queen med guitaristen Brian May og trommeslageren Roger Taylor. Mercury skrev adskillige hits til Queen, herunder “Killer Queen”, “Bohemian Rhapsody”, “Somebody to Love”, “We Are the Champions”, “Don’t Stop Me Now” og “Crazy Little Thing Called Love”. Han blev kendt ikke kun for sin stjernestemme, men også for sin karismatiske scenetilstedeværelse. Som medlem af Queen blev Mercury posthumt optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2001, Songwriters Hall of Fame i 2003 og UK Music Hall of Fame i 2004. I 1990 blev han og de andre Queen-medlemmer præmieret. Brit Award for Outstanding Contribution to British Music, og et år efter hans død blev Mercury tildelt den individuelt.

Selvom både Freddie Mercury og Queen aktivt undgik offentligt at mærke hans seksualitet, for at det ikke skulle påvirke deres karrierer negativt, Freddie Mercurys attraktioner og adfærd var åbenlyst bi. Hans forhold omfattede Mary Austin, til hvem han ønskede sit hjem og royalties fra hans musik, og om hvem han skrev sangen “Love of my Life.” Senere blev Mercury involveret med Barbara Valentin, som er med i videoen til “It’s a Hard Life.” I 1985 indledte han et forhold med frisøren Jim Hutton, der varede indtil Mercurys død af bronkial lungebetændelse som følge af AIDS.

Lesley-Ann Jones, forfatteren til to biografier om Freddie Mercury, talte med dem. . om emnet Mercurys seksualitet:
Det er stadig fascinerende for mig, efter alle disse år, at Queens ledelse brugte årtier på at forsøge at overbevise verden om, at Freddie var heteroseksuel, mens han levede, men derefter indrømmede hans homoseksualitet efter hans død. De ville dog ikke tillade hans biseksualitet – selvom de omfavnede og promoverede Mary Austin (Mercurys mangeårige kæreste) som hans eneste sande kærlighed! Alle deres bestræbelser på at bevare Freddie i hukommelsen som i virkeligheden en heteroseksuel mand, der var forelsket i en kvinde – hans soulmate Mary – men som blev “korrumperet” af fraktioner af musikindustrien (og egentlig ikke var homoseksuel) er latterlige at mig, han var tydeligt biseksuel.
Mange mennesker var skuffede over at se denne dobbeltsletning fortsætte i biografen Bohemian Rhapsody fra 2018.