Britney Spears biografi

HURTIGE FAKTA Britney Spears

  • 2. december 1981 (40 år)
  • Professional Performing Arts School, Parklane Academy
  • McComb, Mississippi
  • Britney Jean Spears
  • Skytten
  • Britney Spears har været en af de mest succesrige – og til tider kontroversielle – solo-akter i populærmusikken . Seks af hendes første syv album nåede nr. 1 på Billboard 200.

Hvem er Britney Spears?
Britney Spears medvirkede i The All-New Mickey Mouse Club som 11-årig og begyndte en meget succesfuld karriere som popsanger og performer med udgivelsen af singlen “…Baby One More Time” i 1998. Spears opnåede massivt salg med albums som Ups!… I Did It Again og Britney, før du oplever en række personlige og professionelle tilbageslag. Hun rejste sig tilbage med den topliste Femme Fatale i 2011 og fik senere et længere ophold på Planet Hollywood Resort & Casino i Las Vegas.

Child Star
Sanger, danser og skuespillerinden Britney Jean Spears blev født den 2. december 1981 i McComb, Mississippi, og opvokset i Kentwood, Louisiana. I mere end to årtier har Spears været en af de mest succesrige – og til tider kontroversielle – solo-akter i populærmusikken. I en periode var hun dog bedre kendt for sine personlige kampe. I midten af de tre børn udviklede Spears interesse for at optræde i en ung alder. “Lige siden jeg var 7 eller 8 år gammel, ville min mor have selskab, og jeg optrådte altid for alle foran fjernsynet. … Selv når jeg gik i skole, var jeg altid det mærkelige barn; Jeg ville gå udenfor, og i stedet for at spille, ville jeg have Star Search-konkurrencer,” fortalte Spears til Hollywood Reporter. Da hun var otte år gammel, prøvede hun en plads på Disney Channels The All-New Mickey Mouse Club. Spears fik ikke rollen, men hun opnåede til sidst én barndomsdrøm: at vise sine vokaltalenter i den populære underholdningskonkurrence Star Search i 1992. Spears prøvede igen for The All-New Mickey Mouse Club, da hun var 11. Denne gang prøvede hun blev valgt til rollebesætningen, som også indeholdt andre fremadstormende talenter som Justin Timberlake, Christina Aguilera og skuespillerinden Keri Russell. Spears optrådte på børnevarietet i to sæsoner. “Vi havde en fantastisk, fantastisk tid; vi skulle synge og danse og lave alt,” forklarede hun senere til Hollywood Reporter.

Breakout Songs: “…Baby One More Time” og “Ups!… I Did It Again”
Efter showets aflysning i 1995 fokuserede Spears på at udvikle sin musikalske karriere. Hun fik til sidst en kontrakt med Jive Records. I september 1998 udgav Spears sin første single, “…Baby One More Time”. Den fængende melodi nåede toppen af pophitlisterne i slutningen af januar 1999, delvist drevet frem af en musikvideo, hvor sangerinden dansede i en tynd udgave af en katolsk skolepigeuniform. Selvom det rasende outfit fik skarp kritik fra forældrene til hendes unge fans, hævdede Spears at være en sød, uskyldig sydstatspige i sindet. …Baby One More Time-albummet ramte nummer 1 på Billboard 200-hitlisterne samme år og solgte mere end 25 millioner eksemplarer verden over. Ved Billboard Music Awards 1999 modtog Spears fire priser, herunder for årets kvindelige kunstner og bedste nye kunstner. Hendes kæmpe succes gjorde hende til hovednavnet på teenage-popmusikbølgen, der omfattede andre Mickey Mouse Club-alumner Aguilera og Jessica Simpson. Med udgangspunkt i hendes voldsomme opgang udgav Spears Oops!… I Did It Again i 2000. Indspilningen var øjeblikkeligt et nr. 1 hit på albumhitlisterne og solgte mere end 1 million eksemplarer i den første uge. Sangerindens personlige liv fik også mere opmærksomhed, da rygterne cirkulerede om, at hun datede Timberlake, dengang en del af hit-popgruppen *NSYNC.

A Sexier Image: ‘Britney’ til ‘In the Zone’
Med 2001’s Britney tog Spears det første skridt i retning af at miste sit uskyldige image, samtidig med at hun tog hendes lyd i en anden retning. Singlen “I’m a Slave 4 U” lød mere som et Prince-nummer end hendes tyggegummi-pop fra fortiden. “Jeg ville kede mig af at synge den samme type sange hele tiden. Jeg elsker stadig mine gamle ting, men man skal udvide sig selv og vokse,” forklarede hun til Entertainment Weekly. Da hun optrådte med “I’m a Slave 4 U” ved MTV Video Music Awards 2001, fik Spears hovederne til at vende sig ved at danse med en syv fods albino-python om halsen og iført et knap der var kostume. Omkring samme tid tog Spears en hovedrolle i spillefilmen Crossroads. The coming-of-age-dramaet modtog kritik fra kritikerne efter udgivelsen i februar 2002, men det endte med at indtjene mere end 60 millioner dollars på verdensplan. Senere samme forår oplevede Spears endnu en skuffelse: hun og Timberlake meddelte, at de var gået fra hinanden. Året efter skabte Spears nogle overskrifter for hendes handlinger ved MTV Video Music Awards 2003. Hun og den tidligere Mouseketeer Aguilera kyssede med popsuperstjernen Madonna under en optræden. Nogle så dette dramatiske sceneøjeblik som en anden måde for Spears at præsentere den seneste version af hendes mere seksualiserede offentlige persona. Spears erkendte omkring dette tidspunkt, at Madonna var en vigtig indflydelse på hende. “Jeg kan huske, at jeg var i min stue og så hende på tv. Jeg ville danse rundt i mine korte toppe og synge og drømme om at være hende,” sagde Spears til Newsweek. Spears’ næste album, In the Zone, som inkluderede vokal fra Madonna på “Me Against the Music”-nummeret, kom i butikkerne den november. Albummets topsingle, “Toxic”, gav Spears sin første Grammy Award for bedste danseindspilning.

Ægteskab med Kevin Federline
I januar 2004 så Spears ud til at gøre oprør igen – denne gang mod hendes intense arbejdsplan. Hun giftede sig med sin barndomsven Jason Alexander i Las Vegas, men foreningen blev annulleret to dage senere. Hun blev derefter involveret med backup-danseren Kevin Federline. På det tidspunkt var Federlines kæreste gravid med deres andet barn. Spears’ forhold til Federline blev kun intensiveret med mediernes granskning af hendes privatliv. Spears oplevede nogle problemer i sit professionelle liv omkring dette tidspunkt. Hun måtte gennemgå en operation for at rette op på en knæskade, hvilket tvang hende til at aflyse den sidste del af sin tour. Spears og Federline giftede sig den 18. september 2004 i Studio City, Californien. Kort efter sit bryllup udgav hun Greatest Hits: My Prerogative. Spears dækkede Bobby Brown-hittet “My Prerogative”, som så ud til at være hendes måde at tale tilbage til sine kritikere på og slå ud om det medievanvid, der konstant omgav hende. Optagelsen solgte mere end 5 millioner eksemplarer, selvom den ikke var så vellykket som In the Zone. På trods af hendes faldende salg virkede Spears tilfreds. Hun og hendes mand meddelte, at de ventede deres første barn sammen i april 2005. “Jeg synes, det er styrkende at være gravid. Jeg synes, det får en ren side af dig frem, siger Spears til magasinet People. Men på trods af den offentlige fascination af det unge par, var der få mennesker, der tunede ind for at få et glimt af deres reality-show fra 2005, Britney and Kevin: Chaotic, som fortalte historien om deres tidlige forhold gennem personlige videoer. Den september hilste parret sønnen Sean Preston velkommen.

Problemer i søgelyset
Den nybagte mor befandt sig i varmt vand i februar 2006, efter hun blev fanget i filmkørsel sin bil med sin spæde søn i skødet. Hendes forældreevner blev et emne for national debat, og hun blev endda irettesat af transportminister Norman Mineta for sine handlinger. Mineta kaldte sin opførsel “uansvarlig” og “foruroligende”, og sagde, at Spears sendte “den forkerte besked til millioner af hendes fans.”

Spears undskyldte for hændelsen og hævdede, at hun bare ville væk fra paparazzierne. “Jeg elsker min baby mere end noget andet, og hvor uheldig en oplevelse det end har været for mig og min familie, hvis det bringer mere opmærksomhed til børns sikkerhed, så støtter jeg det fuldt ud,” sagde hun til magasinet People. I september 2006 fik Spears og Federline en ny tilføjelse til deres unge familie med fødslen af deres søn Jayden James. Men Spears foretog et overraskende skridt to måneder senere, da hun søgte skilsmisse og hævdede “uforenelige forskelle.”

Efter sin adskillelse frekventerede Spears klubscenen i en periode, hvor hun festede med socialite Paris Hilton, blandt andre. Hun tjekkede efter sigende ind og ud af rehabilitering og barberede derefter sit hoved i en skønhedssalon i Californien, mens paparazzierne tog billeder i februar 2007. Hun fortalte salonejeren, at “min mor vil blive freak.” Den følgende måned tilbragte Spears tid på et behandlingscenter i Californien. Om sommeren var Spears og Federline midt i en svær forældremyndighedskamp for deres to sønner, hvor Spears også var fremmedgjort fra sin mor. På trods af sine personlige udfordringer rykkede hun musikalsk frem med albummet Blackout. Singlen “Gimme More” blev udgivet i september og fik en varm modtagelse fra publikum og kritikere.