ABBA Voyage-tur: Alt at vide om ABBA, deres nye turné og gensyn på den røde løber!

ABBA Voyage-turné åbner for strålende anmeldelser og kaldes “kæbefri”: Her er 411 om ABBAs make-ups, breakups, og hvor mange penge de tjente. ABBAs Voyage-turné og nye album blev annonceret efter en 39-årig pause. Det svenske band er virkelig ikoner for musikindustrien, og deres personlige liv har altid været en kilde til fascination. Nyheden om ABBAs udgivelse af musik efter næsten fire årtier modtog et stort gammelt “tak for musikken” fra deres hengivne fans. Sveriges største musikalske eksport har bestået tidens prøve, og som deres revolutionerende nye turné viser – deres stjerne fortsætter med at stige. Ved åbningsaftenen af ABBAs Voyage-turné var en stjernebesat affære, hvor berømtheder i alle aldre iførte sig deres yndlings-70’er makeup-looks. Alle fra Kate Moss til Kylie Minogue, Keira Knightly og Penny Lancaster tog en tur ned ad den røde løber, men nattens rigtige stjerner var selvfølgelig bandet selv. Björn Ulvaeus, Benny Andersson, Agnetha Fältskog og Anni-Frid Lyngstad så fantastiske ud ved arrangementet, og det er tydeligt, at årene har været venlige. Men hvordan kom de til dette sted, og hvad ved vi egentlig om ABBA? Vi tog på et ABBA dybt dyk, så det behøver du ikke, og her er alt at vide om et af verdens mest elskede bands.

HVORFOR BLEV ABBA SPLIT?
Da ABBA sidst indspillede en sang sammen, tilbage i 1982, var det ifølge Benny kun tænkt som en pause. Imidlertid forklarede han på en tv-optræden på Lorraine-showet i 2017, pr. Digital Spy (åbner i ny fane), at der var to massive grunde til, at genforeningen er blevet forsinket. Han sagde: “Der skete også ting i det virkelige liv, ikke kun i arbejdslivet. [Anni-Frid Lyngstad og jeg] blev skilt, [Björn Ulvaeus og Agnetha Fältskog] blev skilt. I starten arbejdede vi dog stadig sammen, fordi vi vidste, hvad vi havde.”

Hjertespørgsmål var ikke den eneste grund til pausen, da han og Björn modtog et tilbud, der var for stort til at afslå. Efter teaterproducer Tim Rice henvendte sig til dem for at lave musik til teater, tog ABBA virkelig bagsædet. Benny sagde: “Vi var på pause, da Tim kom med. Han gav os disse muligheder, og bagefter var vi ligesom meningen med at vende tilbage, fordi vi kan lide teater så meget?”

ABBA – HVEM GIFTEDE HVEM OG HVILKEN ALDER ER DE?
Agnetha er 71, Anni-Frid er 75, Björn er 76 og Benny er 74. Før bandet overhovedet blev oprettet, eksisterede der romantik mellem dets medlemmer. Desværre var disse forhold også afsluttet før deres splittelse. Agnetha , den blonde forsanger, giftede sig med Björn Ulvaeus i 1971. Parret fik to børn velkommen, Linda i 1973 og Peter i 1978. Desværre gik parret fra hinanden i 1979. På trods af vanskelighederne med at klare skilsmisse afslørede Agnetha, at det var i løbet af denne gang skrev Benny og Björn en af deres mest følelsesladede sange, The Winner Takes It All. Agnetha sagde i 2013: “Det var fantastisk at lave den sang, fordi jeg kunne sætte en sådan følelse ind. Det føltes ikke forkert. Jeg havde ikke noget imod at dele det med offentligheden. Det var en blanding af, hvad jeg følte, og hvad Björn følte, men også hvad Benny og Frida gik igennem.” I 1978 giftede Anni-Frid (Frida), den rødbrune af de to, sig med Benny. Parret havde været i et forhold siden 1969 og havde begge to børn fra tidligere forhold. Parret havde ikke børn sammen og blev skilt et år efter deres bandkammerater.

HVORNÅR VAND ABBA EUROVISIONEN?
ABBA vandt Eurovision-sangskriverkonkurrencen (som den var kendt dengang) med Waterloo. Sangen sendte dem ind i superstjernestatus og global succes. Bandet fløj direkte til tops som musik- og modeikoner i klokkeunderdele og højtaljede jeans. Apropos dengang sagde Agnetha tidligere: “Fans ville blive virkelig hysteriske og banke på bildørene. Det var skræmmende.” Den dag i dag betragtes de som de mest succesrige Eurovision-vindere nogensinde.

HVORNÅR UDGIVEDE ABBA SIDST EN SANG?
Deres sidste album før Voyage var The Besøgende, i 1981. Den eneste større singleudgivelse fra det album var One of Us, og musikvideoen gav al den 80’er-makeup og 80’er-stil, du overhovedet kunne forestille dig! Sangen er et perfekt eksempel på bandets evne til at skabe musik med hjerteskærende tekster, der stadig giver dig lyst til at boogie. Nummeret fik stor succes over hele kloden, og selvom det ikke var meningen, at det skulle være deres sidste udgivelse i så lang tid, viste sangen sig som en perfekt pause efter alt bandet havde været igennem.

HVOR MEGET ER ABBA VÆRD?
Ifølge celebritynetworth.com (åbner i ny fane) er gruppen $900 millioner værd. Individuelt menes bandmedlemmerne at være mellem $202million og $302million værd. Bandet har tjent det meste af sin formue via turnéer og optrædener gennem årtier, men deres rigdom er også blevet leveret af deres solokarrierer, ægteskaber, film og tv-shows. Hvem kunne glemme Mamma Mia! Musicalen brugte bandets ikoniske melodier, og siden dens start, tilbage i 1991, har den været et enestående hit på både Londons West End og New York Citys Broadway. The Mirror (åbner i ny fane) rapporterer, at de tjente $4,3 millioner i royalties fra showet alene, og filmatiseringen var Storbritanniens mest indtjenende film i 2008.

Både Agnetha og Anni-Frid fortsatte med at har en meget succesfuld solokarriere. Anni-Frid blev også prinsesse, da hun giftede sig med prins Heinrich Ruzzo Reuss von Plauen i 1992, men desværre døde han af lymfekræft i 1999 kun 49 år gammel. Hun menes at have arvet hele hans formue, som angiveligt har været på 104 millioner dollars.